E-knjiga Šola, kam greš? – 2. del

5,25 

Osnovna šola v Sloveniji – problemi in rešitve

Avtorica, po izobrazbi psihologinja z dodatnimi znanji iz psihoterapije, je po končanem študiju krajši čas delala v šolski svetovalni službi, sedaj pa že 17 let kritično opazuje šolstvo kot mati treh otrok.

E-knjiga / PDF

E-knjiga Šola, kam greš? – 2. del / PDF

Osnovna šola v Sloveniji – problemi in rešitve

 

Avtorica, po izobrazbi psihologinja z dodatnimi znanji iz psihoterapije, je po končanem študiju krajši čas delala v šolski svetovalni službi, sedaj pa že 17 let kritično opazuje šolstvo kot mati treh otrok. Opažanja vrednoti skozi prizmo znanj o psihologiji in duševnem zdravju. Od leta 2015 je aktivna ustvarjalka spletnih vsebin na temo šolstva. V interakciji z drugimi starši, strokovnimi delavci in drugimi akterji v šolstvu je spoznala številne zgodbe, poleg tega pa redno preučuje vire o različnih načinih vzgoje in izobraževanja v svetu in doma.
Na podlagi vsega tega je naredila kritično analizo nekaterih šolskih tem, ki so tudi sicer pogost predmet medijskih vsebin in javnih razprav: ocenjevanje, domače naloge, uvajanje inkluzivne paradigme, delo z nadarjenimi, šola in socializacija, drugačni pedagoški pristopi in dobre prakse. Doživljanje šole je opisala z vidikov vseh treh ključnih udeležencev v procesu: učiteljev, staršev in učencev. Izčrpno je prikazala značilne vzorce razmišljanja in delovanja (paradigme), ki v šolskem prostoru trdovratno vztrajajo, čeprav je njihovo pravo mesto na smetišču zgodovine. Naposled je skupaj s soavtorji opisala nove paradigme, ki bodo v prihodnosti botrovale bolj zdravemu razvoju posameznika in s tem družbe.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “E-knjiga Šola, kam greš? – 2. del”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “E-knjiga Šola, kam greš? – 2. del”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja